Telèfon

Memòria prevencionista

Biblioteca digital

En aquesta secció trobarà publicacions electròniques d'accés lliure a la Web sobre els distints àmbits d'especialització de la seguretat i salut en el treball.

Ves enrere INSTITUTO ANDALUZ DE PREVENCIÓN DE RIESGOS LABORALES (2009). Guía de prevención de riesgos laborales: Hostelería y Restauración

INSTITUTO ANDALUZ DE PREVENCIÓN DE RIESGOS LABORALES (2009). Guía de prevención de riesgos laborales: Hostelería y Restauración

INSTITUTO ANDALUZ DE PREVENCIÓN DE RIESGOS LABORALES. Guía de prevención de riesgos laborales: Hostelería y Restauración  [en línea]. Sevilla: Instituto Andaluz de Prevención de Riesgos Laborales 2009. 94 p. [Consulta 06.04.2022].

"La elaboración de esta guía, responde a una necesidad real de información y sensibilización en materia de prevención de riesgos laborales. Queremos hacer una reflexión sobre, no sólo las condiciones laborales del sector de la hostelería y restauración sino, también sobre conceptos tan básicos como la salud, el trabajo o la prevención. La guía consta de diversos bloques estructurados a modo de esquema, destacan dos grandes líneas de contenido, una unidad de riesgos generales y otra de riesgos específicos del sector de la hostelería y restauración. ¿Podrías identificar cuáles son los riesgos profesionales de tu actividad laboral?. Como objetivos principales señalamos: Desarrollar la cultura preventiva del colectivo al que está destinado, de manera que sean capaces de identificar los principales riesgos del sector. Dar a conocer la problemática de los riesgos laborales en el lugar de trabajo, informando y orientando al alumnado sobre las consecuencias que de ellos se derivan. Conocer la normativa básica que regula la prevención de riesgos laborales".

"L'elaboració d'aquesta guia, respon a una necessitat real d'informació i sensibilització en matèria de prevenció de riscos laborals. Volem fer una reflexió sobre, no sols les condicions laborals del sector de l'hostaleria i restauració sinó, també sobre conceptes tan bàsics com la salut, el treball o la prevenció. La guia consta de diversos blocs estructurats a manera d'esquema, destaquen dues grans línies de contingut, una unitat de riscos generals i una altra de riscos específics del sector de l'hostaleria i restauració. Podries identificar quins són els riscos professionals de la teua activitat laboral?. Com a objectius principals assenyalem: Desenvolupar la cultura preventiva del col·lectiu al qual està destinat, de manera que siguen capaços d'identificar els principals riscos del sector. Donar a conéixer la problemàtica dels riscos laborals en el lloc de treball, informant i orientant a l'alumnat sobre les conseqüències que d'ells es deriven. Conéixer la normativa bàsica que regula la prevenció de riscos laborals".

Recomanem

Recomanem

Li recomanem que utilitze el buscador d'aquest lloc web per a trobar els documents que necessite.

DOCUMENTACIÓ TÈCNICA

DOCUMENTACIÓ TÈCNICA

portada_boletin.jpg

CONSULTE ELS NOSTRES BUTLLETINS DE DOCUMENTACIÓ TÈCNICA

En ells trobarà referenciats i classificats els documents cientificotècnics que anem incorporant a aquesta biblioteca digital, així com sumaris de revistes especialitzades d'accés a través d'internet, llocs web recomanats, l'agenda d'activitats formatives de l'INVASSAT i altres informacions que puguen ser d'utilitat per als que s'ocupen de la prevenció de riscos en el treball.

Enciclopèdia de salut i seguretat en el treball de l'OIT

La principal obra col·lectiva sobre SST, promoguda per l'OIT i editada en castellà per l'INSST. Obra de referència imprescindible.