BONNAFE, A.; SIMON, X.; DUQUENNE, P. et al. (2014) Mesure de l'exposition aux moisissures et atteintes respiratoires chez les affineurs de fromages - INVASSAT
Ves enrere BONNAFE, A.; SIMON, X.; DUQUENNE, P. et al. (2014) Mesure de l'exposition aux moisissures et atteintes respiratoires chez les affineurs de fromages
BONNAFE, A.; SIMON, X.; DUQUENNE, P. et al. (2014) Mesure de l'exposition aux moisissures et atteintes respiratoires chez les affineurs de fromages
BONNAFÉ, A.; SIMON, X.; DUQUENNE, P. et al. Mesure de l'exposition aux moisissures et atteintes respiratoires chez les affineurs de fromages. [online] Référencés en santé au travail. 2014, 137. 47-58. [Consulta 12.06.2014] ISSN 2261-544X.
El proceso de maduración del queso requiere de condiciones de humedad y temperatura que favorezcan la aparición del moho. El trabajo en una bodega de maduración expone a los trabajadores y las trabajadoras a ciertas especies de mohos, imprescindibles para la elaboración del queso, de los que se sabe producen reacciones alérgicas. Entre el personal de la quesería se pueden desarrollar síntomas respiratorios más o menos evidentes (rinitis, por ejemplo) que pueden conducir a enfermedades como el asma años después. Este estudio presenta los resultados de una investigación sobre las muestras obtenidas en esos espacios, los datos extraídos del exámen médico de los empleados expuestos y la literatura más reciente al respecto.
El procés de maduració del formatge requereix de condicions d'humitat i temperatura que afavorisquen l'aparició de la floridura. El treball en un celler de maduració exposa als treballadors i les treballadores a certes espècies de floridures, imprescindibles per a l'elaboració del formatge, dels que se sap produeixen reaccions al·lèrgiques. Entre el personal de la formatgeria es poden desenrotllar símptomes respiratoris més o menys evidents (rinitis, per exemple) que poden conduir a malalties com l'asma anys després. Aquest estudi presenta els resultats d'una investigació sobre les mostres obtingudes en eixos espais, les dades extretes de l'examen mèdic dels empleats exposats i la literatura més recent respecte d'això.
El proceso de maduración del queso requiere de condiciones de humedad y temperatura que favorezcan la aparición del moho. El trabajo en una bodega de maduración expone a los trabajadores y las trabajadoras a ciertas especies de mohos, imprescindibles para la elaboración del queso, de los que se sabe producen reacciones alérgicas. Entre el personal de la quesería se pueden desarrollar síntomas respiratorios más o menos evidentes (rinitis, por ejemplo) que pueden conducir a enfermedades como el asma años después. Este estudio presenta los resultados de una investigación sobre las muestras obtenidas en esos espacios, los datos extraídos del exámen médico de los empleados expuestos y la literatura más reciente al respecto.
El procés de maduració del formatge requereix de condicions d'humitat i temperatura que afavorisquen l'aparició de la floridura. El treball en un celler de maduració exposa als treballadors i les treballadores a certes espècies de floridures, imprescindibles per a l'elaboració del formatge, dels que se sap produeixen reaccions al·lèrgiques. Entre el personal de la formatgeria es poden desenrotllar símptomes respiratoris més o menys evidents (rinitis, per exemple) que poden conduir a malalties com l'asma anys després. Aquest estudi presenta els resultats d'una investigació sobre les mostres obtingudes en eixos espais, les dades extretes de l'examen mèdic dels empleats exposats i la literatura més recent respecte d'això.