Telèfon

Memòria prevencionista

Monogràfics

Ves enrere ABDALLAH, Saamah; STOLL, Laura; EIFFE, Franz (2013). Third European Quality of Life Survey : Quality of life in Europe : Subjective well-being

ABDALLAH, Saamah; STOLL, Laura; EIFFE, Franz (2013). Third European Quality of Life Survey : Quality of life in Europe : Subjective well-being

ABDALLAH, Saamah; STOLL, Laura; EIFFE, Franz. Third European Quality of Life Survey : Quality of life in Europe : Subjective well-being. [online] Luxembourg: Publications Office of the European Union, 2013. 124 p. [Consulta 11.11.2013]. ISBN: 978-92-8971-120-3. DOI:10.2806/37878.

Este informe promovido por la Fundación Europea para la Mejora de las Condiciones de Vida y de Trabajo (Eurofound) evalúa el impacto de la crisis sobre el bienestar subjetivo de los europeos. En 2011 el PIB per cápita en 22 de los 27 estados miembros de la UE fue inferior a 2008 y las tasas de desempleo fueron mayores en 25 de los 27. Estos indicadores muestran tendencias preocupantes, pero el informe va más allá, tratando de responder a varias preguntas: ¿Cuál es el impacto real en la vida de las personas? ¿Quienes se han visto más afectados? ¿Donde ha habido patrones de bienestar positivos? ¿Cómo se explica la variación en el bienestar en toda Europa? ¿Cómo puede aumentar la política o detener la caída del bienestar en el futuro? Concluye el estudio que la crisis no está afectando a todos por igual ni a todos los aspectos del bienestar. El bienestar ha disminuído en la mayor parte de los países de la UE, especialmente en el oeste y el sur, aunque se mantiene alto en los países del norte y ha aumentado en algunos países del este. Los grupos de población más afectados son los que sufren alguna discapacidad, los enfermos y los desempleados.

Aquest informe promogut per la Fundació Europea per a la Millora de les Condicions de Vida i de Treball (Eurofound) avalua l'impacte de la crisi sobre el benestar subjectiu dels europeus. En 2011 el PIB per capita en 22 dels 27 estats membres de la UE va ser inferior al 2008 i les taxes de desocupació van ser majors en 25 dels 27. Aquests indicadors mostren tendències preocupants, però l'informe va més enllà, tractant de respondre a diverses preguntes: Quin és l'impacte real en la vida de les persones? Els que s'han vist més afectats? On hi ha hagut patrons de benestar positius? Com s'explica la variació en el benestar en tota Europa? Com pot augmentar la política o detindre la caiguda del benestar en el futur? Conclou l'estudi que la crisi no està afectant tots per igual ni a tots els aspectes del benestar. El benestar ha disminuït en la major part dels països de la UE, especialment en l'oest i el sud, encara que es manté alt en els països del nord i ha augmentat en alguns països de l'est. Els grups de població més afectats són els que pateixen alguna discapacitat, els malalts i els desocupats.