Telèfon

Memòria prevencionista

El INVASSAT en els mitjans

Ves enrere NOTA DE PREMSA: L'Invassat obri un campus virtual gratuït per formar en prevenció de riscos laborals

NOTA DE PREMSA: L'Invassat obri un campus virtual gratuït per formar en prevenció de riscos laborals

22/10/2017

L'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (Invassat) ha engegat un campus virtual gratuït a través del qual qualsevol persona interessada podrà formar-se en matèries relacionades amb la prevenció de riscos laborals.

A través d'aquest campus virtual i la pàgina web de l'Invassat es vol donar cobertura al major nombre de persones, obrint l'oferta formativa de l'Institut mes allà dels cursos, jornades, tallers i seminaris presencials que s'imparteixen presencialment periòdicament.

Es tracta, tal com ha explicat la directora general de Treball i Benestar Laboral, Cristina Moreno, d'obrir un tema tan important com els riscos laborals a tota la societat i conscienciar sobre la importància de la cultura preventiva. "La prevenció de riscos - ha assenyalat - és cosa de tots, no dels tècnics". Així, ha recordat la campanya engegada per la Generalitat "Previndre és viure" que incideix en la importància de la cultura preventiva en tots els àmbits quotidians, en l'empresa, en la llar o al carrer.

Moreno ha recordat les xifres de sinistralitat laboral que ha registrat la Comunitat Valenciana. Així, en el període setembre 2016 - agost 2017, el territori valencià ha presentat un índex d'incidència de 3.020 accidents amb baixa en jornada de treball per cada 100.000 treballadors. La directora general ha reconegut que, tot i que la Comunitat és la segona autonomia amb menor índex d'incidència i està per sota de la mitjana nacional (8 per cent), el Consell no "es va a donar per satisfet mentre hi haja un sol accident que es puga haver evitat".

De moment, l'Invassat ha programat tres cursos segons el grau d'especialització que vulga el/la usuari/a; per a comandaments directius, bàsic genèric, i bàsic per a personal d'Administració. En tots els cursos s'emetrà el corresponent diploma acreditatiu de la formació rebuda i amb els cursos bàsics es capacita professionalment per exercir les funcions de nivell bàsic en prevenció de riscos laborals."