Telèfon

Memòria prevencionista

El INVASSAT en els mitjans

Ves enrere NOTA DE PREMSA: El Consell aprova un conveni entre l'INVASSAT i la Universitat de València per realitzar les avaluacions de risc psicosocial del personal de la Generalitat

NOTA DE PREMSA: El Consell aprova un conveni entre l'INVASSAT i la Universitat de València per realitzar les avaluacions de risc psicosocial del personal de la Generalitat

13/10/2017

El ple del Consell ha aprovat la signatura d'un conveni entre l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASSAT) i la Universitat de València que permetrà la utilització de la metodologia d'avaluació de riscos psicosocials "UNIPSICO", desenvolupada per la Universitat de València-Estudi General, en les avaluacions de riscos del personal de la Generalitat realitzades per l'INVASSAT. 

A través d'aquest acord la Universitat oferirà suport en la formació del personal tècnic de l'INVASSAT en qüestions referents a l'avaluació dels riscos psicosocials de manera que siga més efectiva l'aplicació de l'eina UNIPSICO sobre els treballadors de la Generalitat Valenciana. 

La Unitat de Recerca Psicosocial de la Conducta Organizacional (UNIPSICO) constitueix un grup científic de caràcter bàsic i aplicat vinculat a la Universitat de València. Va ser creada per a estudiar i donar solució als problemes vinculats a la realització del treball i a la gestió dels recursos humans en les organitzacions laborals. 

Actuació de cada organisme 

Segons el conveni, INVASSAT podrà utilitzar la metodologia UNIPSICO per dur a terme les avaluacions de risc psicosocial del personal de la Generalitat. 

Per la seua banda, la Universitat de València donarà suport en la formació del personal tècnic de l'INVASSAT en qüestions referents a l'avaluació dels riscos psicosocials, de manera que siga més efectiva l'aplicació de l'eina UNIPSICO sobre els treballadors de la Generalitat Valenciana. 

Així mateix, col·laborarà en l'organització de cursos, jornades o seminaris que divulguen tant l'avaluació com la intervenció sobre els factors de risc psicosocial. 

La Universitat de València també proporcionarà la seua experiència en la realització d'estudis científics per a la realització, per part del personal de l'INVASSAT, d'estudis sectorials sobre els factors de risc psicosocial detectats durant l'avaluació dels mateixos, per a conèixer els factors de risc més influents sobre els treballadors i, per tant, facilitar les mesures preventives aplicables per a així aconseguir el seu benestar laboral.

http://www.gva.es/es/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa?id=724045