Telèfon

Memòria prevencionista

El INVASSAT en els mitjans

Ves enrere La Comunitat Valenciana ha reduït la sinistralitat laboral en un 2,62 per cent en un any, segons les dades registrades per l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASSAT).

La Comunitat Valenciana ha reduït la sinistralitat laboral en un 2,62 per cent en un any, segons les dades registrades per l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASSAT).

[Nota de premsa  15.02.2014] En l'últim període amb dades disponibles entre novembre del 2012 i octubre del 2013, en la Comunitat Valenciana es van registrar un total de 34.181 accidents amb baixa en jornada de treball, amb una disminució de 918 casos en relació amb el mateix període de l'any anterior.

Els accidents greus van ser 282 casos, amb una disminució de 50 accidents, la qual cosa representa una reducció del 15,06%. Els accidents mortals van ser 30, amb una disminució de 12 casos, la qual cosa representa una reducció del 28,57% respecte al mateix període de l'any anterior.

El director general de Treball, Cooperativisme i Economia Social, Felipe Codina, ha destacat que "estes dades consoliden a la Comunitat entre les regions amb una major eficàcia en la lluita contra els accidents de treball i la prevenció de riscos laborals, a la qual cosa han contribuït els plans i accions empreses des de la Generalitat en consens amb els agents econòmics i socials per a incrementar la qualitat de la gestió preventiva en els centres de treball".

Distincions a les empreses en Prevenció de Riscos laborals El director general també ha ressaltat que "en 2014, concretament el dia 28 d'abril, Dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball, per primera vegada la Generalitat entregarà Distincions en Prevenció de Riscos Laborals, uns premis honorífics que es concediran a aquelles empreses o organitzacions que es diferencien per la seua distingida actuació en la prevenció"

A estos guardons podran optar totes les empreses, organitzacions, institucions i persones físiques que desenrotllen la seua activitat econòmica en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana. Per a això, hauran de presentar la sol·licitud abans del dia 28 de febrer del 2014 en el registre de qualsevol dels Centres territorials de l'INVASSAT a València, Castelló i Alacant.

Felipe Codina ha manifestat que "amb esta iniciativa, la Generalitat pretén promoure l'excel·lència en Prevenció de Riscos Laborals entre les empreses, la qual cosa al seu torn redunda en la difusió de la prevenció en el conjunt de la societat valenciana.

La convocatòria preveu quatre categories de premiats: Gestió Preventiva en l'Empresa, basant-se en l'evolució de la seua sinistralitat en els últims tres anys, Desenrotllament de Propostes o Solucions Pràctiques Innovadores, Realització de Treballs d'Investigació en Prevenció dels Riscos Laborals, i Difusió de la Cultura de la Prevenció dels Riscos Laborals en Mitjans de Comunicació Social.