Telèfon

Memòria prevencionista

El INVASSAT en els mitjans

Ves enrere La Comunitat és la segona autonomia amb menor índex d'accidents laborals

La Comunitat és la segona autonomia amb menor índex d'accidents laborals

La Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb menor incidència d'accidents de treball amb baixa en jornada de treball. Així es desprèn de l'estadística de l'Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball (NSHT), que ha fet públics les dades del període de setembre de 2015 a agost de 2016. 


D'aquesta manera a la Comunitat es van produir 2.911 accidents durant la jornada de treball per cada 100.000 persones treballant, un índex que ens situa només per sota de la Comunitat de Madrid. 

La directora general de Treball i Benestar Laboral, Cristina Moreno, ha destacat que, "malgrat que són bones dades, el Consell no va a baixar la guàrdia ja que queda molt camí per recórrer en el camp de la prevenció de riscos laborals. "Seguirem aplicant la tolerància zero davant els accidents laborals", ha afegit. 

"No ens donarem per satisfets mentre existisca un sol accident laboral que es podria haver evitat", ha declarat Moreno, que ha insistit en la "cultura de la prevenció i l'educació per a seguir sensibilitzant a la població com la millor política". 

Segons les dades publicades pel Ministeri, la Comunitat Valenciana ha tingut 40.223 accidents laborals considerats lleus, 308 greus i 50 mortals. L'índex d'incidència de la Comunitat Valenciana (2.911) és un 9.4% inferior al de la mitjana nacional (3.213).