Teléfono

Memoria prevencionista

Resultados - Biblioteca Digital de PRL

Atrás VARGAS LEGUÁS, Hernán ; CORTÈS FRANCH, Imma (2016). Informe per els participants: identificació de les necessitats i dificultats dels professionals sanitaris dels serveis de prevenció de riscos laborals de Catalunya: Delphi en professionals sanitaris de serveis de prevenció

VARGAS LEGUÁS, Hernán ; CORTÈS FRANCH, Imma (2016). Informe per els participants: identificació de les necessitats i dificultats dels professionals sanitaris dels serveis de prevenció de riscos laborals de Catalunya: Delphi en professionals sanitaris de serveis de prevenció

VARGAS LEGUÁS, Hernán ; CORTÈS FRANCH, Imma. Informe per els participants: identificació de les necessitats i dificultats dels professionals sanitaris dels serveis de prevenció de riscos laborals de Catalunya: Delphi en professionals sanitaris de serveis de prevenció [en línea]. Barcelona: Xarxa d’Unitats de Salut Laboral de Catalunya, 2016. 28 p. [Consulta: 19.04.2022]. 

Se realizó un estudio transversal cualitativo siguiendo la técnica Delphi de tres rondas que permite que personas expertas del área asistencial de los SPRL ( servicios de prevención de riesgos laborales) identifiquen y prioricen las dificultades y necesidades para desarrollar su actividad. La selección de personas participantes se realizó de forma separada segundos trabajaran en un Servicio de prevención propio (SPP) o en un Servicio de prevención ajeno (SPA) y fueron propuestas por los responsables de las USL ( Red de Unidades de Salud Laboral), debido a su conocimiento del territorio. Los criterios de selección fueron los siguientes: a) Profesionales con al menos dos años de experiencia como personal sanitario en el SPRL para aportar información relevante, b) Representación de servicios de prevención de todos los territorios de Cataluña, siguiendo la distribución territorial de las USL y teniendo en cuenta el número de personas ocupadas de cada territorio, y c) Inclusión de diferentes actividades económicas. Se estableció un primer contacto telefónico entre los responsables de las USL y las persones participantes seleccionadas de su territorio para explicar brevemente el inicio del estudio y pedir autorización para ceder su dirección de correo electrónico. Posteriormente, el equipo investigador envió a todas las persones participantes un correo electrónico con un resumen del estudio con los objetivos y los beneficios esperados. Los resultados del estudio se presentan de forma separada por SPP y SPA. 

Es va realitzar un estudi transversal qualitatiu seguint la tècnica Delphi de tres rondes que permet que persones expertes de l’àrea assistencial dels SPRL ( serveis de prevenció de riscos laborals) identifiquin i prioritzin les dificultats i necessitats per desenvolupar la seva activitat.  La selecció de persones participants es va realitzar de forma separada segons treballessin en un Servei de prevenció propi (SPP) o en un Servei de prevenció aliè (SPA) i van ser proposades pels responsables de les USL ( Xarxa d’Unitats de Salut Laboral) , degut al seu coneixement del territori. Els criteris de selecció van ser els següents: a) Professionals amb almenys dos anys d’experiència com a personal sanitari en el SPRL per tal d’aportar informació rellevant, b) Representació de serveis de prevenció de tots els territoris de Catalunya, seguint la distribució territorial de les USL i tenint en compte el nombre de persones ocupades de cada territori, i c) Inclusió de diferents activitats econòmiques. Es va establir un primer contacte telefònic entre els responsables de les USL i les persones participants seleccionades del seu territori per explicar breument l’inici de l’estudi i demanar autorització per cedir la seva adreça de correu electrònic. Posteriorment, l’equip investigador va enviar a totes les persones participants un correu electrònic amb un resum de l’estudi amb els objectius i els beneficis esperats. Els resultats de l’estudi es presenten de forma separada per SPP i SPA.