Telèfon

Memòria prevencionista

Monogràfics

Ves enrere EGARSAT (2020). Prevenció de riscos laborals amb perspectiva de gènere [RE14487]

EGARSAT (2020). Prevenció de riscos laborals amb perspectiva de gènere [RE14487]

EGARSAT. Prevenció de riscos laborals amb perspectiva de gènere [en línea]. Barcelona: Egarsat, 2020, 23 p. [Consulta: 21.04.2021]. 
 
Desde un sentido antropológico, hay diferencias sustanciales, físicas, sociales y culturales entre los seres humanos, que son resultado de la evolución de la especie humana. Por eso, hay que adoptar una visión que tenga en cuenta medidas de acuerdo con las características de cada persona, sin importar el género. En este contexto, a egarsat, como Mutua Colaboradora con la Seguridad Social, hemos querido enfocar la prevención de riesgos laborales teniendo en cuenta el género de una manera objetiva y constructiva, en pro de la mejora de la seguridad y salud de las personas con independencia de su sexo. Hay que atender a la situación socio laboral actual de las mujeres y hombres a nuestro país para poder entender e incorporar la perspectiva de género en materia de riesgos laborales en el seno de las empresas. En el marco de nuestras actividades preventivas, tenemos como objetivo ayudar a las empresas asociadas a comprender la prevención de riesgos laborales desde la perspectiva de género, de forma que hemos elaborado este código de buenas prácticas donde se exponen las recomendaciones a seguir para adoptar esta nueva visión de manera más amplia, tan necesaria para garantizar la salud y seguridad de las personas trabajadoras.
 
Des d'un sentit antropològic, hi ha diferències substancials, físiques, socials i culturals entre els éssers humans, que són resultat de l'evolució de l'espècie humana. Per això, cal adoptar una visió que tingui en compte mesures d'acord amb les característiques de cada persona, sense importar el gènere. En aquest context, a egarsat, com a Mútua Col·laboradora amb la Seguretat Social, hem volgut enfocar la prevenció de riscos laborals tenint en compte el gènere d'una manera objectiva i constructiva, en pro de la millora de la seguretat i salut de les persones amb independència del seu sexe. Cal atendre a la situació sociolaboral actual de les dones i homes al nostre país per poder entendre i incorporar la perspectiva de gènere en matèria de riscos laborals en el si de les empreses. En el marc de les nostres activitats preventives, tenim com a objectiu ajudar a les empreses associades a comprendre la prevenció de riscos laborals des de la perspectiva de gènere, de manera que hem elaborat aquest codi de bones pràctiques on s'exposen les recomanacions a seguir per a adoptar aquesta nova visió de manera més àmplia, tan necessària per a garantir la salut i seguretat de les persones treballadores.