Telèfon

Memòria prevencionista

Resultats - Biblioteca Digital de PRL

Ves enrere PLAMONDON, Andre; DENIS, Denys; LARIVIERE, Christian et al. (2012). Femmes manutentionnaires, Les: un point de vue biomecanique et ergonomique [NC 12814]

PLAMONDON, Andre; DENIS, Denys; LARIVIERE, Christian et al. (2012). Femmes manutentionnaires, Les: un point de vue biomecanique et ergonomique [NC 12814]

PLAMONDON, André; DENIS, Denys; LARIVIÈRE, Christian et al. Les femmes manutentionnaires : Un point de vue biomécanique et ergonomique. [online] Montréal: Institut de recherche Robert-Sauvé en santé et en sécurité du travail, 2012. 113 p. (Études et recherches; R-757). [Consulta 28.10.2014]  ISBN: 978-2-89631-642-7.

Este es un estudio realizado por el IRSST para entender mejor las diferencias entre los procedimientos que emplean hombres y mujeres en el manejo de cargas. Quince mujeres, 15 hombres expertos y 15 hombres novatos fueron colocados en distintos entornos de trabajo. Las medidas de fuerza muscular, los datos biomecánicos y ergonómicos fueron recogidos durante tres sesiones. Los experimentos han puesto de relieve las diferencias entre los sexos en un contexto donde la carga a elevar y depositar es el mismo en términos absolutos (15 kg para ambos sexos) o el mismo de una manera relativa (hombres: 15 kg; mujeres: 10 kg). Los resultados de la prueba mostraron que la fuerza física de las mujeres participantes fue menor en una proporción que va desde 49 hasta 63% de los hombres (fuerza de elevación y la fuerza de los músculos del tronco). Los datos biomecánicos y observaciones ergonómicas también indican que las mujeres funcionan de manera diferente que los hombres expertos, pero más próxima a los hombres novatos.

Este és un estudi realitzat per l'IRSST per a entendre millor les diferències entre els procediments que segueixen hòmens i dones en el maneig de càrregues. Quinze dones, 15 hòmens experts i 15 hòmens novells van ser col·locats en distints entorns de treball. Les mesures de força muscular, les dades biomecánicos i ergonòmics van ser arreplegats durant tres sessions. Els experiments han posat en relleu les diferències entre els sexes en un context on la càrrega a elevar i depositar és el mateix en termes absoluts (15 kg per a ambdós sexes) o el mateix d'una manera relativa (hòmens: 15 kg; dones: 10 kg). Els resultats de la prova van mostrar que la força física de les dones participants va ser menor en una proporció que va des de 49 fins a 63% dels hòmens (força d'elevació i la força dels músculs del tronc). Les dades biomecánicos i observacions ergonòmiques també indiquen que les dones funcionen de manera diferent que els hòmens experts, però més pròxima als hòmens novells.