Visualització de contingut web

Escola de Prevenció. Vídeos NAPO

"Napo és una idea original d'un xicotet grup de professionals de la comunicació del sector de la SST l'objectiu de la qual era crear productes informatius d'alta qualitat que pogueren traspassar les fronteres nacionals i arribar a les diferents cultures i idiomes, per a abordar les necessitats pràctiques de les persones en el treball. Les pel·lícules no pretenen tractar els temes en profunditat, ni tampoc haurien de considerar-se pel·lícules didàctiques o formatives. Napo i els seus amics tenen la missió d'introduir a l'espectador en el tema de la salut i la seguretat en el treball, amb la seua simpatia i les seues divertides historietes, des d'una perspectiva humoristica i desenfadada. En «Safety with a smile» (Seguretat amb somriures) Napo pretén aconseguir que els llocs de treball siguen més segurs, més saludables i millors. Cada pel·lícula està coproduïda per diverses institucions europees." (en La historia de Napo)

Avaluació de riscos "on line"

Napo a ... Avaluació de riscos "on line": Napo sap que més val prevenir que curar. En aquest curt de dos minuts i mig, Napo li ensenya escoltarà al seu cap. Aquesta és l'eina gratuïta en línia i fàcil d'utilitzar que permet a les petites empreses avaluar els riscos dels seus llocs de treball.

El camí cap a la seguretat

Napo a ... El camí cap a la seguretat: En aquesta pel·lícula, Napo analitza alguns dels problemes als quals s'enfronten els conductors professionals a la carretera i emfatitza la importància d'una bona planificació i preparació abans que comenci el viatge. Alguns elements claus que s'inclouen en la pel·lícula són el transport segur de càrregues, conducció marxa enrere, bon manteniment del vehicle, preparació per a clima fred i alternatives a la utilització del vehicle fomentant l'ús de transport públic o evitant desplaçaments innecessaris realitzant videoconferències.

Mantindre els peus sobre la terra

Napo en ... Mantindre els peus a terra: La seguretat en el treball exigeix visió de futur i un bon sentit de l'organització. En aquesta pel·lícula el nostre heroi, Napo, rellisca, ensopega i cau passant d'una escena perillosa a la següent.

Napo en...La historia de las mejores señales

Napo a ... La història de les millors senyals: La pel·lícula ofereix una introducció bàsica als senyals de salut i seguretat i als símbols que es troben en els llocs de treball. Ofereix una guia útil per als nous empleats i és un excel·lent recordatori per a altres treballadors.


 

Retorn saludable al futur

Napo a ... Retorn saludable al futur: La població treballadora d'Europa està envellint. En 2030, en molts dels països de la UE, més del 30% de la força de treball estarà formada per treballadors majors de 55 anys. Aquesta situació representa un repte empresarial. "Napo a ... retorn saludable al futur" mostra al nostre conegut heroi en un viatge a través del temps en una missió amb l'objectiu de descobrir les claus de la vida laboral sostenible.

Si no tinguera el meu cap fermament subjecta sobre les meves espatlles

Napo a ... Si no tinguera el meu cap fermament subjecta sobre les meves espatlles: En aquest curt, Napo dóna suport a la campanya «Alliberar del risc», que subratlla la importància d'una conducció segura i la seguretat en el sector del transport. En el curt es demostra com un comportament imprudent o irreflexiu pot conduir ràpidament a patir accidents a la feina.

Situacions de tensió

Napo en ... situacions de tensió: L'electricitat és un component essencial de la vida quotidiana però, si no es tracta amb respecte, pot lesionar o fins i tot matar les persones, i produir danys. Hi ha algunes precaucions senzilles que poden reduir de manera considerable el risc de lesions quan es treballa amb o prop de l'electricitat.

Vigila la teva esquena

Napo a ... vigila la teva esquena: Els dolors d'esquena poden ocórrer en moltes situacions diferents, a la feina oa la llar. No hi ha secrets per Napo, l'heroi de dibuixos animats d'un nou curt destinat a la campanya «Mind your back». Napo posa en relleu els nombrosos riscos que poden provocar mal d'esquena i dóna consells per evitar-los.

Videos - Napo en crecer con seguridad

napo-007-safe-start.jpg

Napo en crecer con seguridad: La pel·lícula pretén conscienciar sobre diferents qüestions a què s'han d'enfrontar els jóvens que comencen un nou treball o que canvien de lloc de treball. Napo és un mode ideal d'arribar a l'audiència jove, especialment jóvens en pràctiques o en període de formació.

Videos - Napo en deja de meter ruido

napo-006-stop-that-noise.jpg

Napo en deja de meter ruido¡: El soroll en el treball afecta milers de treballadors. La pel·lícula té com a objecte il·lustrar algunes de les principals causes de la pèrdua d'audició i subratllar la necessitat controlar el soroll en el seu origen, de prendre mesures preventives i d'utilitzar la protecció auditiva adequada quan siga necessari.

La pols a la feina

Napo a ... La pols a la feina: Al vídeo «Napo a ... la pols a la feina» s'il·lustren algunes de les nombroses situacions i substàncies que generen pols i s'assenyala la importància de controlar l'exposició a aquestes partícules per evitar problemes de salut. La pel·lícula acaba amb un esclat -una explosió causada pel pols- causa de la ràpida combustió de fines partícules suspeses en l'aire que es produeix normalment, encara que no sempre, en un espai tancat.

Videos - Los pulmones en el puesto de trabajo

napo-016-lungs-at-work2.jpg

Los pulmones en el puesto de trabajo: L'exposició al fum del tabac és perjudicial per a la salut dels fumadors i dels no fumadors. No obstant això, milers de treballadors seguixen exposats al fum del tabac en el lloc de treball.

Videos - Atención al mantenimiento

napo-014-safe-maintenance4.jpg

Atención al mantenimiento: Esta pel·lícula, apta per a tot tipus de sectors i per a tot tipus d'empleats, aspira a promoure les bones pràctiques i a cridar l'atenció sobre la importància que revist un manteniment segur.

Videos - Contacto sustancias químicas en el trabajo

napo-003-scratch-and-sniff.jpg

Contacto o inhalación de sustancias químicas en el trabajo: Esta pel·lícula està destinada a tots els sectors i a empleats de qualsevol nivell, però especialment per a jóvens en pràctiques o en formació. L'objectiu és cridar l'atenció sobre la importància d'etiquetar els productes químics. En esta ocasió, Napo ha d'usar substàncies químiques. Hi ha sis seqüències que mostren primer el mode incorrecte de procedir i les seues serioses conseqüències, i a continuació, el mode correcte de procedir respectant les instruccions de seguretat.

Videos - Cuando estás estresado

napo-019-when-stress-strikes2.jpg

Napo en... Quan estàs estressat: Napo identifica algunes de les causes de l'estrés en el treball amb el seu habitual to humorístic enfront de les demandes excessives, el control escàs, la pressió constant, la conducta inacceptable, la falta de respecte, els canvis, la mala planificació i les instruccions contradictòries que produïxen errors, fatiga, burnout, esgotament i baix rendiment.

Videos - Evaluación de riesgos

napo-009-risky-business.jpg

Evaluación de riesgos: En la pel·lícula s'examinen els perills i alguns dels riscos més habituals, així com la necessitat "parar-se, pensar i actuar" per a reduir el nombre d'accidents laborals i la incidència dels problemes de salut en el treball. La pel·lícula està pensada com a recurs didàctic per a introduir l'avaluació de riscos i les nocions de perill i risc.

Videos - La historia de las mejores señales

napo-001-best-signs-story.jpg

La historia de las mejores señales: La pel·lícula oferix una introducció bàsica als senyals de salut i seguretat i als símbols que es troben en els llocs de treball. Està pensada per a informar els espectadors sobre els senyals de seguretat en el treball, per a promoure la importància de respectar els senyals i per a aprendre i identificar el significat dels senyals a través de la seua forma i el seu color.

Videos - La seguridad dentro y ... fuera del trabajo

napo-011-safety-in-and-outside-of-work.jpg

La seguridad dentro y... fuera del trabajo: En el temps d'oci hi ha diferents situacions com la conducció d'un vehicle, la casa, el forma de vida i les activitats socials i esportives. La pel·lícula de Napo està dirigida principalement als treballadors de les empreses perquè coneguen les normes de seguretat que poden aplicar en el seu temps lliure, encara que també és útil per a la formació de la direcció en la gestió de les absències.

Videos - Las aventuras de Napo

napo-002-the-adventures-of-napo.jpg

Las aventuras de Napo: Esta pel·lícula aborda els riscos més freqüents en el lloc de treball, i és ideal per als jóvens que tenen poca experiència o cap. Subratlla la importància de conscienciar-se dels riscos, la necessitat treballar en un entorn segur i de la formació. És apta per a tots els sectors i per a empleats de qualsevol nivell, però especialment per a jóvens en formació o en pràctiques.

Videos - Moverse seguro

napo-015-safe-moves3.jpg

Moverse seguro: La pel·lícula se centra en el transport en el lloc de treball, dirigint especial atenció al transport per mitjà de carretó elevadora, entre altres formes de transport intern i extern. El missatge principal de la pel·lícula és que el transport en el lloc de treball ha d'estar ben organitzat i ben gestionat.

Mostrant 1 - 20 de 27 resultats
Articles per pàgina 20
de 2

Para  conocer mas sobre NAPO, pulse AQUI